Nederland – Amsterdam

Amsterdam is een dagje uit op zich. Jaarlijks overnachten ongeveer 4.5 miljoen mensen vanover de hele wereld in de stad. Mensen die voor 1 dag naar Amsterdam komen zijn er nog veel meer, namelijk 16 miljoen. Vooral de vele winkels, horeca en culturele bezienswaardigheden zijn de trekpleister van deze stad.

Bij Amsterdam denken de meeste toeristen aan het Anne Frankhuis, de coffeeshops en de Wallen. Wanneer de toeristen naar de stad komen willen ze deze aspecten zeker zien.

De Dam in AmsterdamDe Dam is een plein in het centrum van Amsterdam, het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Aan het plein staan bekende gebouwen: Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk, het Krasnapolsky Hotel en Madame Tussauds.

Tevens is het Nationaal Monument, opgericht voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, ook aan dit plein gelegen.
In de zomer is de Dam ook zeker een bezoekje waard. Het is namelijk zo dat in deze periode de Dam erg in trek is bij duiven.

Ook staat de stad bekend om zijn grachtengordel. Door de grachten zijn meerdere rondvaarten mogelijk zodat u op een andere manier kennis kunt maken met de grachten en bezienswaardigheden van de stad.

Amsterdam is een bekende winkelstad. Van kleine boetiekjes en straatverkopers tot aan bekende warenhuizen en exclusieve winkels, het is er allemaal. In Amsterdam- Centrum vind je de Kalverstraat, Nieuwendijk, Magna Plaza, Leidste straat en de Negen Straatjes.

De Kalverstraat is de bekendste en de drukste winkelstraat van Nederland. De straat staat op de 13e plaats van duurste winkelstraten van de wereld. Ook in het spel Monopoly vind je de Kalverstraat terug, het is de duurste straat van het spel. In Amsterdam Oud-Zuid vind je de P.C. Hoofdstraat. In deze straat vind je de duurste winkels van Nederland, boutiques van Louis Vitton, Cartier, Chanel en Gucci zijn hier te vinden. Vele luxe merken willen vanuit het buitenland naar Amsterdam komen maar dan wel in de P.C. Hoofdstraat waardoor ze op een wachtlijst staan.

This entry was posted in Nederland, Stedentrips. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.