Aruba – Bezienswaardigheden

Een bekende attractie was de Natural Bridge, de langste natuurlijke brug in de Caraïben. Op 2 september 2005 is deze ingestort, ongetwijfeld door de lange eroderende werking van zeewater en wind. Een kleinere natuurlijke brug is overigens nog altijd aanwezig naast de resten van de ingestorte brug.

Naast de Natural Bridge is er ook nog een ander natuurlijk ontstane bezienswaardigheid, de Natural Pool. Langs de rotsige noordkust van het eiland bevind zich een, door rotsen afgeschermd, geïsoleerd stukje oceaan met een doorsnee en diepte van enkele meters. Doordat de ruwe zee ten noorden van het eiland hoge golven teweegbrengt die stukslaan tegen de rotsen, wordt de Natural Pool gevuld met water, flora en fauna direct vanuit de oceaan. De lokale bevolking beweert dat er van tijd tot tijd kleine haaien gevangen worden in de Natural Pool.

De Altovista chapel nabij Noord is een andere bezienswaardigheid. Het is een klein kerkje midden in rotsachtig onbewoond gebied met uitzicht op de ruige zee aan de noordkant van Aruba.

De Hooiberg is een opvallende berg (165 meter) in het midden van Aruba. Het is een kegelvormige berg met op de top diverse zendmasten. De Hooiberg is bijna vanaf het hele eiland zichtbaar, en is een opvallende verschijning doordat de berg eenzaam boven een vlakte uitsteekt. De hoogste berg is de Jamanota (188 meter).

Nationaal Park Arikok is een park wat een aanzienlijk deel van het eiland beslaat. Het park bestaat uit een ruig bergachtig landschap met veel stenen en cactussen. Het park is vrij toegankelijk met een auto, een terreinwagen is wel sterk aanbevolen.

This entry was posted in Aruba. Bookmark the permalink.

Comments are closed.