Aruba – Geografie

Aruba is een eiland in de Caraïbische Zee, behorend tot het Koninkrijk der Nederlanden en gelegen op 23 kilometer ten noorden van het schiereiland Paraguaná van de Venezolaanse deelstaat Falcón. Het behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. 

Aruba heeft een bevolking van 101.541 (2008) inwoners en een oppervlakte van 180 km². Het eiland is vrij droog met weinig van de weelderige tropische vegetatie die in de Caraïben zo gebruikelijk is. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad.

Aruba kaartAruba heeft een dor en rotsachtig landschap met veel cactussen en de karakteristieke divi-diviboom. De divi-diviboom is een boom die met de wind mee groeit. Je hebt bossen met divi-divibomen en alle bomen staan dezelfde kant op.

Het westen van het eiland is relatief vlak. Dat deel van het eiland is ook zeer dicht bevolkt. In het oosten van het eiland, waar het Nationaal Park Arikok is, is het heuvelachtiger. Het hoogste punt van het eiland is de Jamanota.

In en kort na het regenseizoen is de natuur wat groener.

Er is rondom Aruba veel koraalrif waardoor het een aantrekkelijk gebied is om te duiken. Er is ook een aantal scheepswrakken dat voor duikers interessant is.

This entry was posted in Aruba. Bookmark the permalink.

Comments are closed.