Cyprus – Klimaat

Cyprus heeft een mediterraan klimaat met lange warme zomers en vrij korte milde winters. In de periode april tot en met oktober is de hoeveelheid neerslag die valt bijna te verwaarlozen. Vrijwel alle neerslag valt in de periode december tot en met maart, hoewel de hoeveelheden dan nog meevallen ten opzichte van Nederland.

In de lente gaan de temperaturen al vrij snel omhoog. Maart en april kennen vaak al een groot aantal zonnige dagen met temperaturen (ruim) boven de 20 graden. In mei wordt al steeds vaker de 30 graden bereikt en juni, juli en augustus zijn erg warm met regelmatig uitschieters richting of zelfs boven de 40 graden.

De hoger gelegen delen van het Troodos gebergte bieden dan uitkomst. De temperaturen liggen daar al snel zo’n 10 graden lager dan langs de zuidkust. In de wintermaanden valt er zelfs sneeuw in de bergen.

Het najaar is wat betreft de temperaturen het aangenaamst. September en oktober zijn warm, maar niet zo heet als de zomermaanden. Daarnaast is het zeewater opgewarmd tot zeer aangename temperaturen, wat voor strand- & zeeliefhebbers ideaal is.

This entry was posted in Cyprus. Bookmark the permalink.

Comments are closed.