Noorwegen – De mooiste zeereis ter wereld: Hurtigruten

Hurtigruten, de mooiste zeereis ter wereld. Langs de Noorse kust, maar ook Spitsbergen, Groenland en Antarctica.

Voor architectonische hoogstandjes hoeft u niet naar een metropool. ´s Werelds beste architect blijft toch moeder natuur. Maak een bootreis langs de absolute hoogtepunten.
Watervallen de ´Bruidssluier´ en ´Zeven Zusters´, de adembenemende bergpas ´Trollstigen´: deze sprookjesachtige namen horen niet thuis in een boek, maar slaan op de natuurwonderen in Noorwegen waar u met de Hurtigrutenbootreis langs komt. Het schip dat deze route volgt, is voor veel inwoners nog steeds een levenslijn met de meer bevolkte delen van Noorwegen. En dat is dan ook meteen de grootste charme van deze reis: geen mens in zicht, alleen de wonderschone natuur. Voor nodige cultuur doet het schip piepkleine visserplaatsjes aan, maar ook steden als Tromsø, ook wel het ´Parijs van het noorden´ genoemd, en het jugendstilstadje Ålesund.

U komt fascinerende natuurwonderen tegen tijdens deze reis. De Geirangerfjord staat bijvoorbeeld niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf de tot bijna duizend meter oprijzende bergwanden storten tientallen watervallen omlaag. En als u de poolcirkel passeert, komt u terecht in het wonderschone Noord-Noorwegen. Hier bereikt het uitzicht een climax. Een uitstapje aan wal is ook gemakkelijk gemaakt. De gids aan boord organiseert excursies, zoals sneeuwscooter- of huskysafari´s. Of wat te denken van een excursie naar de Noordkaap, het meest noordelijke puntje van Europa? De Hurtigruten is er één die u tenminste eenmaal in uw leven gevaren moet hebben!

Meer info…

This entry was posted in Cruises, Cruises, Noorwegen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.