Egypte – Luxor

Deze historische paleizenstad langs de oevers van de Nijl is een absolute trekpleister voor de toerist. Vroeger was Luxor de hoofdstad van Opper-Egypte, onder de naam Thebe. Zeer indrukwekkende tempels, zoals het massale tempelcomplex van Karnak, komen voorbij wanneer u Luxor aan het verkennen bent. Als middelpunt siert de Tempel van Luxor de hele stad; vanaf elk punt kunt u hem bewonderen. De grootste attractie is het wereldberoemde Dal der Koningen of  ‘Valley of the Kings’.

In dit mystieke dal vindt u graven van farao’s, waaronder die van de bekende Toetanchamon of Ramses II. In het moderne Luxormuseum treft u een bijzondere verzameling schatten uit de tempels en graven in de buurt, maar lopend door Luxor is de stad al een museum op zich. Hoewel deze historische stad met z’n toeristische hoogtepunten veel te bieden heeft, wonen er relatief weinig mensen. Luxor is een van de grootste steden in Egypte, maar toch wonen er in Cairo meer dan honderd keer zoveel mensen!

Als de warme zon heeft plaatsgemaakt voor de koele nacht kunt u zich storten op het uitgaansleven in het hartje van de stad. In tegenstelling tot Cairo, Alexandrië of badplaatsen aan de Rode Zee vindt u hier aanzienlijk minder indrukwekkende discotheken of barretjes. Een heel goed alternatief is om naar een echte Egyptische nachtclub te gaan met Arabische muziek en swingende buikdanseressen.

De beste tijd om een club te bezoeken is vanaf 1 uur ’s nachts. Vergeet niet dat de cultuur tussen mannen en vrouwen ook in Luxor anders is dan in Nederland. Vrouwen kunnen beter niet samen op stap gaan, maar in gezelschap van een man. Misschien bent u door alle bezoekjes aan bezienswaardigheden in Luxor aardig moe geworden en speelt u liever een potje backgammon in een gezellig koffiehuisje.

This entry was posted in Egypte. Bookmark the permalink.

Comments are closed.