Engeland – Bath

Trakteer uzelf eens op zo’n overheerlijk broodje bij Sally Lunn, het oudste huis van Bath uit 1482. De broodjes worden nog altijd gebakken volgens het oorspronkelijke recept dat bij het huis hoort. Het recept is in de jaren dertig van de vorige eeuw in een geheime nis boven de haard teruggevonden. 

Bent u toevallig op zaterdagmiddag in het centrum van Bath, dan is de kans groot dat u het gejuich van 10.000 rugbyfans hoort als er een wedstrijd is op The Rec, het rugbyterrein aan de rivier. Eerlijk gezegd is wonen in zo’n schitterende stad al een reden om te juichen.

De hele stad staat op de Werelderfgoedlijst en heeft als speciale attractie de wereldberoemde baden en tempel, gebouwd in de eerste tot vierde eeuw. De baden zijn nog altijd in zeer goede staat, compleet met een tweeduizend jaar oude waterleiding met afvoer, en de heetwaterbron stroomt nog. U kunt het bronwater drinken, hoewel het niet echt lekker is. Het heilzame water wordt geserveerd in de Pump Room waar het warme water naar boven bubbelt.

This entry was posted in Engeland. Bookmark the permalink.

Comments are closed.