Engeland – Exeter

Hoewel het er volgens velen behoorlijk spookt, zal Exeter u bijblijven als een stad van grote schoonheid en bescheidenheid. Klein, maar goed geschapen, dat is het geheim van Exeter. 

Er valt hier zoveel te bekijken en te genieten en dat allemaal in een stad met een bevolking van 111.000 inwoners. Van de imposante kathedraal tot de historische kades en de overvloed aan winkelstraten en winkelcentra, alles wat u wilt zien, ligt dicht bij elkaar.

In Exeter weet u snel waar u moet beginnen, namelijk bij de kathedraal opgedragen aan de heilige Petrus. Of meer specifiek op het enorme groene grasveld bij de kathedraal. Loop gewoon eens wat rond, maar stop wel voor een kopje koffie of thee in een van de tearooms. Laat de grootsheid van de kerk tot u doordringen; de twee enorme Romaanse torens die onderdeel waren van het oorspronkelijke gebouw dat in 1133 ingewijd werd. Nadat u binnen de middeleeuwse beeldhouwwerken en tombes heeft bekeken en volop tot rust gekomen bent door de serene sfeer in de kerk, kunt u verder lopen om de rest van de stad te bekijken.

This entry was posted in Engeland. Bookmark the permalink.

Comments are closed.