Engeland – Londen

Londen (Engels: London) is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk en van Engeland. De miljoenenstad Londen, of Groot-Londen, ligt in het zuidoosten van Engeland. De stad wordt ruwweg van west naar oost doorsneden door de rivier de Theems.


London Aappartementen

De stad kent in totaal 32 bestuurlijke eenheden, die ‘boroughs’ worden genoemd. Londen wordt naast Parijs, New York en Tokio beschouwd als één van de Grote Vier wereldsteden en heeft 12 punten op de lijst van wereldsteden. Londen is ook de grootse stad in het Verenigd Koninkrijk en een metropool van Europa. Zie ook: Lijst van grootste metropolen van Europa.

De City is de historische stadskern, waar voornamelijk financiële instellingen zijn gevestigd. Het gebied is slechts 2,6 km² groot en wordt ook wel de square mile genoemd. De wijk heeft ongeveer 9000 inwoners.

In Londen wonen ca. 7,3 miljoen mensen. De economische agglomeratie van Londen strekt zich evenwel nog ver uit buiten de grenzen van zelfs “Groot-Londen”. De grenzen hiervan zijn niet gemakkelijk aan te geven, maar gedacht moet worden aan een gebied van ongeveer 8000 km² met 12 tot 14 miljoen inwoners.

This entry was posted in Engeland, Stedentrips. Bookmark the permalink.

Comments are closed.