Engeland – Noordoost-Engeland

Noordoost-Engeland is een streek vol contrasten. Het oostelijk deel bestaat uit strand en zee en het westelijk deel uit met heide begroeide heuvels en met bossen bedekte bergen. De beroemde Muur van Hadrianus, die op de Werelderfgoedlijst staat, loopt hier dwars doorheen. Het resultaat is een gebied waar veel te beleven valt, zowel binnen- als buitenshuis.

Bruisende steden als Newcastle-Gateshead en Durham zijn populair met veel winkel- en uitgaansmogelijkheden. Overal in de streek vindt u bedrijvige marktstadjes en mooie dorpen.

Noordoost-Engeland mag zich de Wieg van het Engelse christendom noemen. St Aidan kwam in 635 vanuit Ierland naar Holy Island en het eerste boek over de Engelse geschiedenis werd door Bede geschreven in het stadje Jarrow. En dan is er nog Durham met de “mooiste Romaanse kathedraal ter wereld”.

Het noordoosten heeft ook veel pioniers voortgebracht. De eerste openbare spoorlijn ging hier stomend van start en de bekroonde Millennium brug van Gateshead is een van de meest bejubelde staaltjes van moderne architectuur.

Types!
Het noordoosten wemelt van de bijzondere mensen! Heel vriendelijke mensen die de tijd nemen om u alles te vertellen over de plek waar ze trots op zijn.

Geniet hier van het echte Britse leven. In noordoost-Engeland brengt u gegarandeerd een heel bijzondere vakantie door.

This entry was posted in Engeland. Bookmark the permalink.

Comments are closed.