Engeland – Oost-Engeland

Er zijn zoveel plekken die u kunt bezoeken en dingen die u kunt doen in Oost-Engeland, dat u moeite zult hebben om het allemaal in uw reisplan in te passen! Elk van de graafschappen uit de regio heeft zijn eigen unieke karakter en ze hebben allemaal een rijkdom aan plekken en schatten om te ontdekken. Stap het oosten van Engeland binnen en u stapt in een subtiel andere wereld. Alle zintuigen staan meer op scherp onder de grote weidse hemel die zich boven het gebied uitstrekt en des te meer opvalt door het vlakke landschap. 

Het is het Engeland zoals u het zich voorstelt met een perfecte mix van zacht glooiend landschap, oude steden, statige landhuizen met prachtige tuinen, charmante stadjes, schilderachtige dorpjes die zo weggelopen lijken te zijn uit verhalen, stranden speciaal voor vogels gereserveerd en ouderwets strandplezier. En dat alles met die eigenzinnige individualiteit die zo uniek is voor Oost-Engeland – een eigenzinnige individualiteit. In Stilton, Cambridgeschire, rollen ze de kazen door de straat. in Grimston, Norfolk, houden ze slakkenraces op het cricketveld met een heuse prijs voor de snelste. En bij Great Dunmow, Esses, houden ze nep rechtszittingen, compleet met rechter met pruik, om een koppel te vinden dat de laatste 12 maanden + 1 dag geen ruzie heeft gehad! Heerlijk apart allemaal!

Er zijn ook geesten in overvloed in deze regio. Bij Blickling Hall in Norfolk is het niet alleen de paardemenner die zijn hoofd kwijt is, maar ook de paarden, tesamen met die arme Anne Boleyn die met haar hoofd op schoot zit. Op de Norfolk Broads is er een geestige schaatser en een onbemande, ronddrijvende sloep…. En bij Dunwich, Suffolk, nu onder de golven verdwenen, kunt u nog steeds de kerkklokken horen luiden van het eens zo welvarende stadje.

Follies, bouwwerken die geen enkel nut dienen behalve de estetische waarde, zijn favoriet hier in het excentrieke oosten. U vindt ze in allerlei soorten en maten, van de gigantische rotunda bij het 18e-eeuwse Ickworth House tot het bekende House in the Clouds aan de kust van Suffolk (een voormalige watertoren, nu omgebouwd tot een uniek vakantieverblijf). En dan heb je nog de anderen, zoals de gigantische duiventil in Tudor stijl bij Willington in Bedfordshire, waar u ook nog de overblijfselen vindt van een Viking haven aan de rivier. En om helemaal in de war te raken, probeert u eens het oude, van aarde gemaakte doolhof uit bij Saffron Walden, Essex. Of ontdek hoe ze de Mathematical Bridge in Cambridge gebouwd hebben, zonder gebruik van spijkers.

This entry was posted in Engeland. Bookmark the permalink.

Comments are closed.