Engeland – Zuidkust

De Engelse zuidkust staat bekend om de badplaatsen en de historische kathedraalsteden zoals Winchester en Salisbury, niet ver van Stonehenge, een andere publiekstrekker in het zuiden van Engeland.

Het zuiden van Engeland heeft enkele prachtige stranden. In de district Cornwall zijn voldoende campings te vinden in een groene omgeving waar je heerlijk kan fietsen en wandelen. Ook kan je de Scilly eilanden in het westen bezoeken. Enkele eilanden zijn bewoond, maar auto’s zijn er verboden. Hier kom je dus lekker tot rust op de prachtige stranden.

Een strandvakantie naar Engeland? Inderdaad, het kan. De beroemdste badplaats ligt nog geen uur reizen vanaf London met de trein: Brighton. Brighton (200.000 inwoners) heeft de echte Engelse sfeer behouden. Kleine straatjes, winkeltjes en vele pubs zorgen voor genoeg gezelligheid tijdens je vakantie. Ook het nachtleven van Brighton is de moeite waard. Combineer je autovakantie naar het zuiden van Engeland met een bezoek aan Stonehenge of een stedentrip naar London.

This entry was posted in Engeland. Bookmark the permalink.

Comments are closed.