Ierland – Dublin

Ierlands hoofdstad Dublin is een stad met meer dan duizend pubs, die je vaak herkent aan de prachtige gevels en uithangborden. De singing pubs zijn populair vanwege hun live muziek. De stad is klein genoeg om wandelend te doorkruisen, maar heeft tegelijkertijd grootsteedse allure.

In de omgeving zijn de mystieke Wicklow Mountains, Kilkenny en Boyne Valley, met zijn historische overblijfselen en Ierlands populairste vakantiegebied, in dagtochten goed te bereiken.

Wie meer geïnteresseerd is in folklore en de sociale geschiedenis van Dublin moet eens een kijkje nemen in het Ceol Traditional Irish Music Centre. Dat handelt over de Ierse muziek doorheen de eeuwen (Ceol is Iers voor muziek). Onder meer de samenhang tussen de Ierse muziek en geschiedenis wordt er getoond. Bepaalde episodes uit de geschiedenis zoals de Grote Hongersnood en de Onafhankelijkheidsoorlog worden belicht en hun muzikale context onderzocht. Een gedenkteken aan de oevers van de Liffey herinnert tussen haakjes aan de meer dan één miljoen mensen die tussen 1845 en 1847 de hongersnood stierven omdat de aardappelziekte de oogst vernielde. Het was voor honderdduizenden Ieren de aanzet om te emigreren, voornamelijk naar de V.S.

This entry was posted in Ierland, Stedentrips. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.