Italië – Rome

Waytostay.comRome is de hoofdstad van Italië en tevens hoofdstad van de regio Lazio en de provincie Rome. Door Rome stromen de rivieren de Tiber en de Aniene. Rome is oorspronkelijk gebouwd op zeven heuvels: Palatijn, Aventijn, Capitool, Quirinaal, Viminaal, Esquilijn en Coelius.

Als oude hoofdstad van het Romeinse Rijk en centrum van de Rooms-katholieke Kerk is Rome bijzonder rijk aan bezienswaardigheden.

Rome ColosseumAls bekende voorbeelden van bezienswaardigheden uit de tijd van het Romeinse Rijk kunnen het Colosseum en het Pantheon genoemd worden. Het Sint-Pietersplein en de daar gelegen Sint-Pietersbasiliek zijn ook wereldberoemd.

Een voorbeeld van een bezienswaardigheid van latere datum is de Trevifontein, die in de 18e eeuw zijn huidige vorm kreeg en het toneel vormde van een beroemde scene uit de film La Dolce Vita van Federico Fellini.


Rome appartementen

Uitgaan
Rome heeft een zeer uitgebreid uitgaansleven. Rome Sint-PieterCafés zoals in Nederland en België, zijn er niet veel, maar typisch Italiaanse koffiebars des te meer. Opmerkelijk hier is dat, net als in de rest van Italië, drankjes die je staand aan de bar drinkt, aanmerkelijk goedkoper zijn dan bij een zitplaats of op het terras. Verder zijn er veel restaurants, en ook zijn er veel clubs, disco’s bijvoorbeeld Gilda) enzovoorts te vinden. Onder andere het Campo de’ Fiori en de wijk Trastevere zijn bekend om het uitgaansleven. Er zijn meer dan honderd bioscopen, met meestal in het Italiaans nagesynchroniseerde buitenlandse films.

Klimaat
Een aangename temperatuur is er van april tot en met juni. In juli en augustus is het erg warm in Rome. In de winter kan de temperatuur onder het vriespunt dalen, maar sneeuw is zeldzaam.

This entry was posted in Italië, Stedentrips. Bookmark the permalink.

Comments are closed.