Maleisië – Eten en drinken

De Maleisische keuken is zeer gevarieerd door de verschillende etnische achtergronden van de bevolking. Het heeft gerechten met een zoete, zure, hete en bittere smaken.

Veel gerechten met als basis rijst met kip, vis, garnalen, rund- lams- en geitenvlees. Varkensvlees is verboden voor moslims, maar kan wel verkregen worden in Chinese restaurants of Chinese markten, het is dus niet bij wet verboden. Er worden diverse specerijen gebruikt. Bijzonder is de Nonya-keuken een mengeling van Chinees, Maleis en de Zuid-Indiase keuken.

Enkele gerechten zijn:
Roti rond plat brood,
Ketupat gekookte rijst in jonge bananenbladeren,
Satay gekruid geroosterd vlees op een stokje,
Laksa soep van kokos en chili met vlees, groente en zeedieren,
Kacang toetje met een mengsel van ijsschaafsel, Agar-agar zoete aardappelen en bonen met gekleurde siroop en gecondenseerde melk.

Eten gebeurt met de rechterhand.

This entry was posted in Maleisië. Bookmark the permalink.

Comments are closed.