Mexico – Flora en fauna

Mexico is een van de zeventien megadiverse landen. Met meer dan 200.000 verschillende soorten herbergt Mexico 10 tot 12% van ’s werelds biodiversiteit.

Mexico is het land met de grootste verscheidenheid aan reptielen met 707 bekend soorten, tweede qua zoogdieren met 438 soorten, vierde in amfibieën met 290 en eveneens vierde in flora met 26.000 verschillende soorten. Ongeveer 2.500 soorten worden door Mexico’s wetgeving beschermd. 170.000 km² van het land is beschermd als natuurgebied, waaronder 34 biosfeerreservaten, 68 nationale parken en 4 natuurlijke monumenten.

Mexico flamingo'sIn Mexico leven meer dan 1000 vogelsoorten. Daarvan leven er ongeveer 750 soorten in het regenwoud. De witte flamingo komt voor op het beschemde eiland Contoy. In Mexico leven ongeveer 60 soorten colibries.
Contoy is een van de belangrijkste vogelreservaten van het Caribische gebied.
Ara´s en toekans komen nog veel voor in de regenwouden, maar de quetzal wordt met uitsterven bedreigd.

Mexico schildpadBij de Mexicaanse rivieren en meren leven veel schildpadden en vissen. Eén van de schildpadden is de reuzenschildpad, de caguama. In dat gebied kun je ook veel aligatoren en krokodillen vinden. Het grootste Mexicaanse zoogdier is de tiper.

Grote groepen walvissen zijn tussen januari en half maart te zien voor de kust van Baja Calafornia. Ze komen daar om o.a te bevallen. In de zeeën rond Mexico leven verder dolfijnen, roofvissen, roggen en haaien.

Mexico duikenDuikgebied Cozumel
Cozumel is een geliefd duikgebied met afwisselend duikwater. Je zwemt hier in helder water en naast de riffen kun je ook duiken in de Cenotes. Cenotes zijn kalksteengrotten die in de loop der jaren uit de rotsen zijn gesleten door regenwater en nu helemaal vol met regenwater staan. Het duiken heeft een bizarre sfeer als je zo tussen de druipsteenformaties doorzwemt. Cozumel is een chique westerse toeristenplaats geworden en het nachtleven is een energieke leven.

This entry was posted in Mexico. Bookmark the permalink.

Comments are closed.