Noorwegen – Middernachtzon

In Noord Noorwegen gaat de zon gedurende de zomer niet onder. Maak een middernachtzon cruise, neem eens deel aan een safari of ga ’s nachts golfen. De middernachtzon is een natuurlijk fenomeen, de zon gaat niet onder tijdens de zomermaanden. Met andere woorden, met goed weer kunt u de zon 24 uur per dag zien.

De duur van de middernachtzon hangt af van hoe ver u zich in het noorden bevindt. Op de Poolcirkel in de provincie Nordland, kunt u de middernachtzon zien van 12 juni tot 1 juli en op de Noordkaap in Finnmark kunt u de middernachtzon zien van 14 mei tot 29 juli. Op de Noordpool gaat de zon niet onder voor zes maanden.

Middernachtzon safari’s en cruises
Er zijn verschillende cruisemaatschappijen die een bezoek brengen aan Noorwegen. Een uitstekende manier om de Noorse kust te ervaren is om mee te varen met de Hurtigruten (De scheepsreis langs de Noorse kust). U kunt op het dek gaan zitten en genieten van de middernachtzon.

U kunt er ook voor kiezen om een middernachtzon cruise te maken in Finnmark of op een middernachtzon cruise in Lofoten. Met deze trips komt u uit op open zee om het speciale licht te ervaren.

Vogels observeren op de Noordkaap
De Noordkaap is een speciale plaats waar u de middernachtzon kunt ervaren. De zee en Svalbard scheiden u alleen nog van de Noordpool. Er is een keuze uit verschillende activiteiten in het gebied rond de Noordpool, een voorbeeld is een cruise naar het vogeleiland Stappan.

Walvis safari’s
Veel van de aanbieders van walvis safari’s overdag, nemen u ook ’s nachts mee. Vesterålen in Nordland is een van de vele plaatsen waar u naar toe kunt gaan om walvissafari’s te maken in de middernachtzon.

Wandelen
Een uitstekende manier om de arctische natuur te ervaren is om te gaan wandelen in de middernachtzon. Het licht geeft de bergen een magische uitstraling in de nacht. Vele routes die overdag worden aanbevolen zijn zelfs midden in de nacht nog interessanter. De middernachtzon wandeling naar Keipen buiten Harstad is een alternatief met gids.

Vissen 
Met een boot gaan vissen in het midden van de nacht is een goede manier om het speciale licht van de middernachtzon te ervaren. Daarbij is het een goede tijd om vis te vangen.
Er zijn tal van mogelijkheden om te gaan vissen langs de kust, een boot huren kan gemakkelijk via het VVV-kantoor of de plaats waar u verblijft, of vraag een lokale visser. U kunt ook proberen om te vliegvissen in de middernachtzon in Vadsø in Finnmark.

This entry was posted in Noorwegen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.