Spanje – Barcelona

Barcelona als de hoofdstad van Catalonië is een mediterrane en wereldse stad, die binnen haar stadsgebied Romeinse overblijfselen, middeleeuwse wijken en de mooiste uitingen van het modernisme en de avant-gardisten van de 20e eeuw bevat. Het is niet voor niets dat de UNESCO de emblematische gebouwen van de Catalaanse architecturen Antoni Gaudí en Lluís Doménech i Montaner heeft verklaard tot Werelderfgoed.


Barcelona Appartementen

De stad is Romeins van oorsprong en beschikt door haar lange geschiedenis en economische bedrijvigheid over een indrukwekkend cultureel erfgoed, hetgeen blijkt uit het behoud van haar rijk historisch en kunsterfgoed en uit haar rol bij de ontwikkeling van de nieuwste kunstrichtingen. De bezoeker beschikt over een zeer uitgebreide culturele agenda wat betreft museums, tentoonstellingen, beeldhouwtentoonstellingen in de openlucht… en een goed verzorgd programma ten aanzien van muziek, theater en dans.

De populaire cultuur is ook aanwezig in de stad, waarbij oude volkstradities niet uit het oog worden verloren, zoals de feesten van Mercè of die van de wijken Gràcia, Sants of Poblenou, die de beste gelegenheden bieden om de stad van haar meest feestelijke kant te zien.

Traditie en moderniteit vormen tezamen een innovatieve en fantasierijke keuken, die is gebaseerd op verse groenten, vis, vleeswaren en olijfolie. Banketbakkerskunst en mousserende wijnen ronden de eerste verkenning van de culturele gastronomie van Barcelona af.

U valt van de ene verbazing in de andere als u door de straten van Barcelona loopt. Voetgangerszones in de oude binnenstad, groene zones een prachtige waterkant met moderne installaties geven het integrerende karakter van de stad weer. Barcelona heeft de capaciteit de grandeur van haar verleden te accentueren zonder daarbij de uitdagingen van de toekomst te vergeten. De stad beschikt over een uitstekende infrastructuur voor het houden van internationale seminaries, symposia en wedstrijden. De uitzonderlijk goede verbindingen, het Middellandse-Zeeklimaat en het groot aantal toeristische attracties, maken van Barcelona een belangrijke zakenstad. Bedrijfsparken en expositie- en congrescentra hebben de capaciteit om de meest gevarieerde initiatieven te herbergen.

Barcelonareizen

U kunt, als zakenman/ -vrouw of als toerist, ook genieten van het mediterrane karakter van Barcelona, dat vooral tot uiting komt aan de kust van Garraf en die van Maresme. De stad bezit daarnaast prachtige stadsstranden, jachthavens en golfbanen aan de kust. Natuurliefhebbers hoeven niet te ver weg te gaan om te kunnen trekken door de bergen die deel uitmaken van de kustbergketen en de Catalaanse Pyreneeën.

This entry was posted in Spanje, Stedentrips. Bookmark the permalink.

Comments are closed.