Spanje – Valencia

Valencia heeft een enorm aanbod van bezienswaardigheden, waarvan u er een aantal eigenlijk niet mag missen.

Highlights
Als u niet veel tijd te besteden heeft in Valencia, dan kan het handig zijn om te weten welke bezienswaardigheden in ieder geval echt de moeite waard zijn om te bekijken. Deze worden dan ook vaak door veel mensen als de highlights van Valencia gezien. In het geval dat u langer in Valencia verblijft en meer tijd heeft om ook andere bezienswaardigheden te bekijken, kan het natuurlijk goed zijn dat u andere monumenten en bezienswaardigheden als highlight ziet.


Valencia Appartementen

Lijkt het u leuk om wat meer te weten te komen over verschillende bezienswaardigheden in het centrum, maar ook over tradities, feestdagen, de gastronomie en veel leuke tips mee te krijgen? Dan is de stadswandeling met Nederlands sprekende gids een leuke en handige start van uw verblijf!

Mercado Central
In veel wijken in Valencia is een markt te vinden, maar de mooiste markt is toch wel de Mercado Central. De Mercado Central is de markt in het centrum van Valencia en de grootste van de stad Valencia, maar ook één van de grootste van Europa. Deze overdekte markt in modernistische stijl heeft namelijk een oppervlakte van zo’n 8.160 vierkante meter. Het is vooral erg leuk om lekker over deze markt te struinen en te kijken naar alles wat er wordt verkocht en naar de mensen. Een andere mogelijkheid om op een andere manier kennis te maken met de markt is de proeverij op de markt.

La Lonja
‘La Lonja de la Seda’ (zijdebeurs) of ‘Lonja de los Mercaderes’ (beurs van de marktlieden) wordt dit monument ook wel genoemd. Dit monument, in gotische bouwstijl, is namelijk gebouwd om de zijde te verhandelen die in Valencia eeuwen geleden werd geproduceerd. Zowel aan de buitenkant als binnenin La Lonja is veel te zien en juist de details en soms hele aparte taferelen zijn erg de moeite waard.

Kathedraal
De kathedraal in Valencia is door de eeuwen heen gebouwd, waardoor de kathedraal uit veel verschillende stijlen is opgebouwd, waaronder gotisch, romaans, barrok en meer. Sowieso is het een aanrader om een rondje om de kathedraal te wandelen om zo een indruk te krijgen van de buitenkant van dit monument. Ook de binnenkant is de moeite waard om een kijkje te nemen. Om meer te weten te komen kunt u kijken op Kathedraal van Valencia, maar in de cultuur historische wandeling vindt u een uitgebreide beschrijving van de verschillende details zowel aan de binnen als buitenkant.

Ciudad de las Artes y Ciencias
In het diverse Valencia zijn niet alleen historische bezienswaardigheden te vinden, maar ook spectaculaire moderne bezienswaardigheden, zoals de Ciudad de las Artes y Ciencias. Dit complex van moderne architectuur is ontworpen door Santiago Calatrava. Santiago Calatrava is geboren in Valencia, maar inmiddels heeft hij wereldwijd verschillende grote en bekende projecten op zijn naam staan. De Stad van Kunst en Wetenschap kunt u soms al vanuit het vliegtuig zien liggen en lijkt dan misschien nog aan de kleine kant, maar bij aankomst kan het zijn dat u zich zal verbazen door de grote, immense gebouwen. In de gebouwen vindt u onder andere een aquarium, een operatheater, een wetenschapsmuseum en voor meer informatie over deze bouwwerken kunt u kijken op Ciudad de las Artes y de las Ciencias.

Zou u graag wat meer te weten willen komen over de stad van kunst en wetenschap en bent u ook benieuwd naar de verhalen en ideeën achter de gebouwen? Dan is een rondleiding om de Ciudad de las Artes y de las Ciencias met Nederlands sprekende gids een aanrader!

Meerdere dagen in Valencia
Indien u een lang weekend of meerdere dagen in Valencia verblijft, dan zijn er nog veel meer mogelijk interessante bezienswaardigheden te bekijken.

Musea
Of u nu van moderne kunst of klassieke kunst houdt (of natuurlijk beide), er zijn verschillende musea in Valencia. In het ‘Bellas Artes’ kunt u klassieke schilderkunst van onder andere Velazquez, Goya en Ribalta bekijken, maar ook is er een collectie beeldhouwkunst. Verder biedt het IVAM (museum voor moderne kunst) naast een vaste collectie ook regelmatig interessante tijdelijke exposities aan. Als u graag een idee zou willen krijgen over hoe Valencia ooit is opgebouwd door de Romeinen (die Valencia in 138 voor Christus hebben gesticht, dan kunt u onder andere een deel van de hoofdstraten uit die tijd nog bekijken in het L’almoina.

Pleinen
Gezellige, kleine verstopte pleintjes, maar ook enorm grote pleinen met indrukwekkende bezienswaardigheden rondom en mooie terrassen zijn te vinden in Valencia. Om een indruk te krijgen van verschillende ‘Plazas’ kunt u kijken op pleinen, maar natuurlijk is het ook goed mogelijk dat u tijdens een leuke wandeling zelf stuit op verschillende pleintjes.

Kerken
In Valencia zijn veel kerken te vinden, maar te veel om deze tijdens een kort verblijf in Valencia allemaal te bezichtigen. Als u graag één of meerdere kerken (‘iglesias’) zou willen bekijken en er ook wat meer over te weten zou willen komen is de cultuur historische wandeling een leuke optie. Deze wandelroute door het centrum van Valencia is namelijk samengesteld door kunsthistoricus drs Ellen van der Tuuk en er komen ook verschillende kerken aan bod. Kerken die u tijdens de wandeling zult zien zijn onder andere de ‘Iglesia del Patriarca’(grenzend aan het Colegio del Patriarca/ Corpus Christi) ‘Iglesia de San Martin’, ‘Iglesia de San Juan de la Cruz’, ‘Iglesia y Torre de Santa Catalina’ en de ‘Iglesia de los Santos Juanes’.

Strand
Lekker even uitwaaien in de wintermaanden of een verkoelend briesje in het voorjaar en de zomermaanden kunt u vinden op het strand van Valencia. Het fijne van Valencia is dat een stedentrip goed met een strandvakantie gecombineerd kan worden, omdat het strand op korte afstand van het centrum van Valencia is gelegen. In zo’n 10-15 minuten bent per taxi, een lekkere fietstocht van zo’n 25 minuten of per bus of metro is het strand goed bereikbaar. Het ‘hoofd’ strand van Valencia is het Malvarossa/ Las Arenas en hier kunt u meestal vanaf eind mei – eind september ligbedjes en een parasol huren.

Parken
Naast het prachtige Turia park, dat vlak langs het historische centrum van Valencia is gelegen en echt een aanrader is om een mooie fietstocht of wandeling door te maken, zijn er nog meer mooie parken in Valencia.

Tip
Het Turia park is een heerlijke plek om te genieten van een lekkere picknick. Een leuk idee kan zijn om een fietstocht te combineren met een picknick in het park. Met kinderen is dit ook erg leuk in combinatie met één van de vele speeltuinen.

This entry was posted in Spanje, Stedentrips. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.