Tsjechië – Praag

Praag is een prachtige, behouden stad met een schitterende architectuur en een groot aantal mooie, oude gebouwen, kronkelende straatjes en beroemde bezienswaardigheden, zoals Karel’s brug, Oude stadsplein, Praagse burcht etc. In 1992 was het historisch stadscentrum, dat zich over 866ha grond strekt, opgenomen in het wereldregister van culturele en natuurlijke monumenten UNESCO.

De schoonheid van Praag is bijna betoverend. De communistische regering in de stad duurde meer dan 40 jaar en tot het jaar 1989, werd de stad weinig bezocht door de toeristen. De fluwelen revolutie van 17 november 1989 (tegenwoordig een nationale feestdag) heeft daar verandering in gebracht. „Moedertje“ Praag is de hoofdstad van Tsjechië en bekend door een groot aantal beroemde schrijvers, kunstenaars, atleten, sportsterren, modellen en filmregisseurs.

Ongeacht waar u ook heen gaat in Praag, u zal delen van een rijke historie ontdekken. De oudste zijn afkomstig uit de tijd van het Romeinse rijk, daarna uit de tijd van de Habsburgse monarchie, vervolgens eerste republiek (1918), Duitse protectoraat van Tsjechië en Moravië, communistische regime tot aan de huidige democratische Tsjechische republiek. Een stad, die niet is vernield gedurende de tweede wereldoorlog, kan u een onvergetelijke herinnering bieden alleen al tijdens een wandeling door de gereconstrueerde straatjes, waar u verschillende bouwstijlen vindt zoals Barok, Rococo en Jugendstil. Praag is gelegen op een heuvelachtig terrein aan de beide oevers van het rivier Moldau, in het hart van Tsjechië.

Meer info…


Praag appartementen

This entry was posted in Stedentrips, Tsjechië. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.