Tunesië – Carthago

Carthago is een stad met een zeer rijke historie: Wie heeft er niet gehoord van Hannibal en zijn stad die het tegen de machtige Romeinen durfde op te nemen? Nu liggen de ruïnes van deze grote rijken onder de zon en wilde bloemen.

De stad Carthago en het vlakbijgelegen Salammbo zijn tot nationaal monument verklaard. Overblijfselen van de Punische en Romeinse rijken zoals baden, woningen, tempels en heiligdommen zijn overvloedig aanwezig en een bezoek aan de haven van de Carthagen is een must.

De heuvel van Byrsa, waar in de 8e eeuw voor Christus, Carthago werd gesticht door de legendarische prinses Elissa-Dido, is een pakhuis vol historie.

Tunesië - CarthagoDe voormalige kathedraal van Saint Louis is geheel gerestaureerd en is nu een cultureelcentrum. Het nabijgelegen nationale museum van Carthago omvat een indrukwekkende collectie van Punische beelden, strijdwapens en urnen. U kunt zich nauwelijks voorstellen dat deze adembenemende omgeving het theater is geweest van zoveel geweld.

Duizend jaar lang zijn de Feniciërs heer en meester over de Mediterranée geweest en meer dan 200 oorlogsschepen en ontelbare koopvaardijschepen werden beschermd in de nabijgelegen haven van Salammbo.

Tunesië - CarthagoDe Romeinen keerden terug naar Carthago en bouwden op de ruïnes een nieuw Carthago: grote gebouwen, theaters, villa’s en baden. Carthago werd de administratieve hoofdstad voor Afrika en haar belangrijkheid kan worden gezien in de Antoinine Thermische baden, een van de grootste badhuizen onder het het Romeinse rijk gebouwd met een ‘koele kamer’ : een verbazingwekkend 47 meter lang en 15 meter hoog vertrek. Het Romeinse theater wordt tegenwoordig gebruikt voor het zomerfestival van Carthago.

This entry was posted in Tunesië. Bookmark the permalink.

Comments are closed.