Tunesië – Djerba

Djerba is een eiland apart, dat niet te vergelijken is met het vasteland. Ullysseus was waarschijnlijk de eerste toerist op dit lotuseiland. De dorpen, wijken en vesting zijn de stille getuigen van een welvarende en rijke geschiedenis, gekenmerkt door Berbers, Joden, Sicilianen, Spanjaarden, Turken en …. Piraten!! 

Deze Polynesië van de Mediterranée wordt omringd met kilometers lange fijne zandstranden en luxe hotels, ultra modern of gebouwd in de stijl van de traditionele Djerbische “menzel.”

Djerba biedt een variëteit aan watersporten, kent talloze Romeinse archeologische plekken en ‘piraten kastelen’, evenals de eeuwenoude synagoge van de Griba.

Ontdek de schaduwrijke tuinen met boomgaarden van vijgebomen, appels en granaatappelbomen, zwerf rond tussen bosjes olijfbomen met knoestige stronken die de eeuwen langs zich heen hebben zien trekken.

Restaurants op het gehele eiland serveren zeegerechten die beroemd zijn om hun versheid. Proef de traditionele schotels die genuttigd kunnen worden op schaduwrijke patios of een koele plek aan het water.

Het voortreffelijke weer, mild in de winter, warm in de zomer leent zich voor een grote variëteit aan sporten en activiteiten, zeil naar het eiland van de roze Flamingo, windsurf het gehele jaar door of ontdek het eiland per fiets in lente en herfst.

This entry was posted in Tunesië. Bookmark the permalink.

Comments are closed.