Tunesië – Hammamet

Voor zowel toeristen als de Tunesiërs is Hammamet hetzelfde als een ander woord voor vakantie, heerlijk zonnen op prachtige stranden, koel water, dineren op een terras of een hotel aan zee, een nachtelijke duik in zee, discotheken en de zonsopkomst bekijken in de spiegel van de zee.

Hammamet, ook wel het “Tunesische Saint Tropez” genoemd, heeft het allemaal. De vissers in helder geverfde bootjes die uitvaren bij het ochtendgloren, de medina omgeven door haar verdediging en gekroond door het eeuwenoude fort dat over de zee uitkijkt. Modieuze winkels waar luisterijke tunieken en caftans de strijd aangaan met de glinsterende zon.

Tunesië - HammametDe Golf van Hammamet herbergt kilometerslange zandstranden, zee en moderne hotelwijken. Een grote verscheidenheid aan zeesporten, folklore en tentoonstellingen, festivals en amusement worden aangeboden voor een onvergetelijke vakantie.

Hammamet is de stad van de Jasmijn en is het belangrijkse toeristenplaats van Tunesië. Het zachte klimaat in de winter en het frisse klimaat in de zomer laat een weelderige vegetatie groeien die uit citroen-, sinaasappelbomen en schitterende bougainvillea bestaat.

Het huidige Hammamet werd door de Sicilianen, Turken en vervolgens de Spanjaarden overwonnen. De medina, de stadsmuur en de vesting werden voor de eerste maal in de 10e eeuw door de Arabieren gebouwd. In de zomer (juli-augustus) is er het internationaal festival in het openluchttheater.

This entry was posted in Strandvakanties, Tunesië. Bookmark the permalink.

Comments are closed.