Tunesië – Sousse

Aan de oostkust van Tunesië, op twee uur van de hoofdstad Tunis, ligt Sousse, ‘De parel van de sahel’. Het milde klimaat, haar kalme en prachtige kust en de gastvrijheid kenmerken deze stad. Feniciërs, Romeinen, Byzantijnen en Arabieren vestigden zich in dit liefelijke “vruchtbare stadje’ ieder hun stempel en erfenis achterlatend.

Het resort gebied van Sousse is perfect geïntegreerd bij de stad. Musea en monumenten zijn toegankelijk en de bewoners verwelkomen u er graag, net als in de Medina met haar kleine kleurrijke winkeltjes die uitpuilen met zilveren juwelen, pure wollen kleden, koper en tapijten.

Tunesië - SousseDe hotels aan de strandkant vergroten Sousse met kilometerslange schone zee naar de haven van Port El Kantaoui. Dit complex omvat een moderne jachthaven met meer dan 300 ligplaatsen, een 18-hole golfbaan en een scala aan andere sportmogelijkheden als waterskieën en paardrijden. De charme van dit wit en blauwe geverfde Tunesische dorp met haar perfect gereproduceerde medina, leent zich uitstekend voor een middagwandeling over de met kinderkopjes bestrate lanen. Etalages kijken, boten spotten die in de haven aanleggen of neemt u een verfrissende pauze in een van de cafeetjes.

This entry was posted in Strandvakanties. Bookmark the permalink.

Comments are closed.