Verenigde Staten – New York City

New York City (officieel The City of New York) is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika en is gelegen in de staat New York. De stad vormt één van ’s werelds belangrijkste centra voor handel en financiën en speelt daarnaast een leidinggevende en invloedrijke rol in media, onderwijs, entertainment, kunst, mode en publiciteit.

Ze vormt een centrum van internationale handel, financiën, politiek, communicatie, film, muziek, mode en cultuur. Met een grote hoeveelheid aan kwalitatief hoogstaande musea, galerieën, podia, media, internationale corporaties en organisaties en groothandels geldt New York City, naast Londen, Parijs en Tokio, als een van de belangrijkste wereldsteden.

Verenigde Staten - New York - Brooklyn BridgeDe agglomeratie van New York vormt een van de grootste stedelijke gebieden op aarde. De stad is tevens de dichtstbevolkte grote stad in de Verenigde Staten met meer dan 8,2 miljoen inwoners verspreid over een gebied van 789.43 km². De stad New York bestaat uit vijf boroughs of stadsdelen: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island.

De stad werd in 1625 onder de naam Nieuw-Amsterdam gesticht als een handelspost van de Nederlanders. De stad kwam in 1664 in Britse handen en was de hoofdstad van de Verenigde Staten van 1783 tot 1790. Sinds dat laatste jaar is New York de grootste stad van de Verenigde Staten.

Verenigde Staten - New York - BroadwayToerisme is belangrijk voor New York City, met ongeveer 40 miljoen buiten- en binnenlandse toeristen per jaar. De bekendste bezienswaardigheid is waarschijnlijk het Vrijheidsbeeld, een belangrijke toeristische attractie en een van de herkenbaarste iconen van de Verenigde Staten.

Daarnaast gelden ook bezienswaardigheden als het Empire State Building, Ellis Island, theaterproducties op Broadway, museums als het Metropolitan Museum of Art, en andere toeristische attracties zoals Central Park, Washington Square Park, Brooklyn Bridge, Rockefeller Center, Times Square, Hoofdkwartier van de Verenigde Naties, het Bronx Park met daarin de Bronx Zoo en de New York Botanical Garden, winkelen in Fifth Avenue en Madison Avenues, evenementen als de Halloween Parade in Greenwich Village, de Tribeca Film Festival en gratis optredens in Central Park tijdens Summerstage als toeristische trekpleisters.

Na de aanslagen op 11 september 2001 werden ook de resten van het World Trade Center, ook wel bekend als Ground Zero, door veel mensen bezocht.

This entry was posted in Stedentrips, Verenigde Staten. Bookmark the permalink.

Comments are closed.